NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
previous arrow
next arrow

Titelhouders op koers bij FZ Forza NK Badminton 2020

Op de FZ Forza Nederlandse Kampioenschappen Badminton 2020 hebben alle titelfavorieten de kwartfinales bereikt. In Topsportcentrum Almere won titelverdediger Mark Caljouw (1) in het mannenenkel met 21-8 en 21-14 van Almeerder Sebastiaan Li. Daarnaast plaatsten ook Joran Kweekel (2), Aram Mahmoud (3) en Dennis Koppen (4) zich voor de kwartfinales.

In het vrouwenenkel maakten de twee topfavorieten Soraya de Visch Eijbergen (1) en Gayle Mahulette (2) geen fout. De Visch Eijbergen won van Daphne Jansen, terwijl Mahulette in twee games te sterk was voor Fredrika Lagerstedt. Ook Amy Tan (3) en Meike Versteeg (4) kwalificeerden zich bij de laatste acht.

Dubbels

In de dubbelspelen waren er ook geen verrassingen. In het mannendubbel zien we de duo’s Jelle Maas/Robin Tabeling (1), Ruben Jille/Ties van der Lecq (2), Michiel Kruijt/Léon Nottelman (3) en Wessel van der Aar/Gijs Duijs (4) terug in de kwartfinales. Bij de vrouwen drongen de koppels Selena Piek/Cheryl Seinen (1), Debora Jille/Alyssa Tirtosentono (2), Jessica Ottenhoff/Iris Tabeling (3) en Tamara van der Hoeven/Renske Kwakkenbos (4) door naar de volgende ronde.

De nationale titel in het gemengddubbel gaat dit jaar in ieder geval niet naar de winnaars van vorig jaar. Het winnende koppel Ruben Jille/Imke van der Aar speelt dit jaar niet samen. De geplaatste koppels Robin Tabeling/Selena Piek(1), Ruben Jille/Alyssa Tirtosentono (2), Michiel Kruijt/Tamara van der Hoeven (3) en Ties van der Lecq/Debora Jille (4) mogen zich op gaan maken voor de kwartfinales.

Kijk voor alle uitslagen van de achtste finale op: http://badmintonnederland.toernooi.nl/sport/matches.aspx?id=2D9B659D-E5BD-442C-AA5C-B4521E21FC51. Vanaf 18.00 uur starten de kwartfinales.