NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
previous arrow
next arrow

Mahulette eenvoudig naar laatste vier op FZ Forza NK 2018

Titelhoudster Gayle Mahulette ligt op koers om haar vijfde finale op rij te halen op de FZ Forza Nederlandse Kampioenschappen 2018. De 24-jarige Mahulette was in de kwartfinale van het vrouwenenkel met 21-7 en 21-12 te sterk voor Amy Tan.

In de halve finale wacht voor de speelster van het Duitse Mülheim een confrontatie met Meike Versteeg van BC Amersfoort. Tweevoudig nationaal kampioene Soraya de Visch Eijbergen won in de kwartfinale met 21-6 en 21-9 van Madouc Linders en speelt zondag tegen de Almeerse Manon Sibbald.

Mark Caljouw speelde na een moeizame achtste finale een sterke kwartfinale. De speler van DKC won met 21-13 en 21-8 van Tim Vaessen. De runner-up van vorig jaar, Nick Fransman, was in twee games te sterk voor Niels Veenstra. In de halve finale speelt Caljouw tegen Michiel Kruijt (4) en neemt Fransman het op tegen Ruud Nagel.

Favorieten op stoom

In de halve finale van het mannendubbel staan zondag de vier verwachte koppels. Titelverdedigers Jelle Maas en Robin Taling klopten Wessel van der Aar en Ties van der Lecq met 21-11 en 21-5. Het als tweede geplaatste duo Jacco Arends/Ruben Jille maakte geen fout in hun kwartfinalepartij net als Jim Middelburg/Alex Vlaar (3) en Michiel Kruijt/Leon Nottelman (4).

Ook in het vrouwendubbel waren de topfavorieten op stoom. De als eerste geplaatsten Selena Piek en Cheryl Seinen wonnen met 21-8 en 21-12 van Myke Halkema en Ilse Vaessen, terwijl Imke van der Aar en Debora Jille (2) in twee games de betere waren van het koppel Wendy Slaats/Maureen Tan. Daarnaast schaarden de duo’s Samantha Cuntapay/Iris Tabeling (3) en Marlies Baan/Daisy Bommeleyn.

Titelverdedigers Robin Tabeling en Cheryl Seinen wonnen in de kwartfinale van het gemengddubbel met 21-16 en 21-14 van het duo Jim Middelburg/Myke Halkema. In de halve eindstrijd speelt het koppel tegen Alex Vlaar en Iris Tabeling. De andere halve finale gaat tussen de nummers twee en drie van de plaatsingslijst, namelijk Jacco Arends /Selena Piek en Jelle Maas/Imke van der Aar.

Zondag staan de halve finales en finales van de FZ Forza Nederlandse Kampioenschappen 2018 op het programma.