NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
previous arrow
next arrow

Loting FZ FORZA Nederlandse Kampioenschappen bekend

Van vrijdag 1 tot en met zondag 3 februari vinden de FZ FORZA Nederlandse Kampioenschappen Badminton 2019 plaats in Topsportcentrum Almere. Op 22 januari jl. heeft de loting plaatsgevonden voor deze nationale titelstrijd waar 147 spelers en speelsters aan meedoen.

Mannenenkel
Titelverdediger Mark Caljouw is als eerste geplaatst en begint de FZ Forza NK tegen een qualifier. Naast Mark Caljouw zijn Nick Fransman, Aram Mahmoud en Joran Kweekel kanshebbers op de titel. Zij zullen dan ook onderling de strijd aan gaan op weg naar de eindzege. Aram Mahmoud neemt het de eerste ronde op tegen Niels Veenstra. Nick Fransman en Joran Kweekel starten net als Caljouw tegen een qualifier.

Vrouwenenkel
Gayle Mahulette, die vorig jaar voor de derde keer Nederlands kampioene werd en Soraya De Visch Eijbergen (tweede in 2018, 2 keer kampioen) zijn hier de favorieten. Jaymie Laurens is de eerste tegenstandster voor Gayle Mahulette en Soraya De Visch Eijbergen start het toernooi tegen een qualifier. Amy Tan en Meike Versteeg kunnen mogelijk voor een verrassing zorgen.

Vrouwendubbel
Selena Piek en Cheryl Seinen,  de winnaars van 2018, zijn de grote favorieten en starten tegen een qualifier. Ook de runner-up van vorig jaar het koppel Iris Tabeling/ Samantha Cuntapay doet weer mee en neemt het de eerste ronde op tegen het als vierde geplaatste koppel Marlies Baan/ Daisy Bommeleyn. Daarnaast wordt veel verwacht van het als tweede geplaatste koppel Debora Jille/ Alyssa Tirtosentono die het toernooi tegen een qualifier begint.

Gemengddubbel
Het nieuwe koppel Robin Tabeling/ Selena Piek (als eerste geplaatst) behoort tot de kanshebbers en zal op weg naar de titel de strijd moeten aangaan met de sterke koppels Ruben Jille/ Imke van der Aar en Alex Vlaar/ Iris Tabeling. Alle drie de koppels beginnen hun FZ Forza NK met een wedstrijd tegen een qualifier.

Mannendubbel
In het mannendubbel komen de titelverdedigers Robin Tabeling en Jelle Maas in de eerste ronde uit tegen een qualifier. Hun grootste concurrenten zijn Jacco Arends en Ruben Jille die ook beginnen tegen een qualifier. Misschien kunnen de koppels Wessel van der Aar/ Ties van der Lecq en Jim Middelburg/Alex Vlaar nog roet in het eten gooien. Beide koppels beginnen het FZ Forza NK eveneens tegen een qualifier.

Op vrijdag 1 februari vindt het kwalificatietoernooi plaats. Zaterdag 2 februari wordt begonnen met het hoofdtoernooi.

Klik hier voor de speelschema’s.