NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
previous arrow
next arrow

Favorieten eenvoudig naar kwartfinales FZ Forza NK Badminton 2019

In de achtste finales van de FZ Forza Nederlandse Kampioenschappen 2019 hebben de titelfavorieten geen fouten gemaakt. Mark Caljouw, Soraya de Visch Eijbergen en de als eerste geplaatste koppels in de dubbelspelen stoomden in Topsportcentrum Almere door naar de kwartfinale.

Titelverdediger Mark Caljouw won in het mannenenkel zijn achtste finale in twee games van Gilles de Kock. De als tweede geplaatste Nick Fransman moest zich eerder deze week helaas geblesseerd terugtrekken. Aram Mahmoud, als derde geplaatst, had het even lastig tegen Niels Veenstra maar trok de partij met 20-22, 21-11 en 21-8 toch naar zich toe.

Soraya de Visch Eijbergen, de nummer één van de plaatsingslijst, pakte in het vrouwenenkel met 21-9 en 21-7 de winst tegen Fredrika Lagerstedt. Titelhoudster Gayle Mahulette (2) won met 21-8 en 21-9 van Jaymie Laurens en ook de pas 16-jarige Amy Tan (3) zien we terug in de kwartfinale. Dorien Lups zorgde voor een kleine verrassing. De speelster van VELO won in twee games van de als vierde geplaatste Meike Versteeg van BC Amersfoort.

Dubbels

In het vrouwendubbel plaatsten de top drie van de plaatsingslijst zich bij de laatste acht. Selena Piek/Cheryl Seinen (1), Debora Jille/Alyssa Tirtosentono (2) en Myke Halkema/Dorien Lups (3) wonnen hun partij in de achtste finale. Het duo Samantha Cuntapay/Iris Tabeling, die beide al eens met een andere partner het NK wisten te winnen, versloeg het koppel Marlies Baan/Daisy Bommeleyn (4) met 21-9 en 21-19.

Jelle Maas en Robin Tabeling liggen op koers op hun nationale titel in het mannendubbel te prolongeren. Het als eerste geplaatste duo won in twee games van Jerry Natenstedt en Ralph Starren. De andere geplaatste dubbels  Jacco Arends/Ruben Jille (2), Jim Middelburg/Alex Vlaar (3) en Wessel van der Aar/Ties van der Lecq (4) schaarden zich bij de laatste acht.

In het gemengddubbel waren er vooralsnog geen verrassingen. De als eerste vier geplaatste koppels Selena Piek/Robin Tabeling (1), Imke van der Aar/Ruben Jille (2), Iris Tabeling/Alex Vlaar (3) en Myke Halkema/Jim Middelburg (4) plaatsten zich zonder een game te verliezen voor de kwartfinale.

Kijk voor alle uitslagen en het speelschema voor morgen op: https://badmintonnederland.toernooi.nl/sport/matches.aspx?id=33E5AF07-85B8-4299-BC03-A237DC3D946D

(Foto’s René Lagerwaard)