NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
previous arrow
next arrow

Caljouw en De Visch Eijbergen pakken enkeltitels op FZ Forza NK

Mark Caljouw en Soraya de Visch Eijbergen hebben de enkelspeltitels verovert bij de FZ Forza Nederlandse Kampioenschappen 2019 in Topsportcentrum Almere. Het was voor beide spelers hun derde nationale titel in hun carrière.

Mark Caljouw, de nummer 35 van de wereldranglijst, begon goed aan zijn partij tegen Aram Mahmoud. De speler van Almere gaf niet op, maar zag Caljouw toch met 21-18 de winst pakken. In de tweede game schakelde Caljouw een versnelling hoger. Dit bleek Mahmoud te machtig. Met 21-8 winst in het tweede bedrijf was de titel voor Caljouw.

Soraya de Visch Eijbergen greep de nationale titel in het vrouwenenkel door in de finale Gayle Mahulette te verslaan. De drievoudig kampioene Mahulette opende sterk en pakte al snel een voorsprong. De Visch Eijbergen knokte zich aan het einde van de game goed terug, maar met 23-21 was de winst toch voor Mahulette. In de tweede game had De Visch Eijbergen het initiatief en trok de game met 21-15 naar zich toe. In de beslissende derde game had de Nederlandse kampioene van 2015 en 2016 al snel een voorsprong die ze gestaag wist uit te bouwen: 21-12.

In het gemengddubbel ging de titel verassend naar Ruben Jille en Imke van der Aar. Het als tweede geplaatste koppel verloor de eerste game met 21-8 van de favorieten Selena Piek en Robin Tabeling. Daarna kwam het duo Jille/Van der Aar sterk terug in de wedstrijd en wist de winst met 23-21 en 21-16 naar zich toe te trekken.

In het vrouwendubbel wisten Selena Piek en Cheryl Seinen hun titel te prolongeren. In de finale tegen het jonge koppel Debora Jille/Alyssa Tirtosentono (2) werd het 21-8 en 21-13 voor de nummers één van de plaatsingslijst. De laatste finale van de dag was een ware thriller. Uiteindelijk was de titel voor de derde maal oprij een prooi voor Jelle Maas en Robin Tabeling. Het duo versloeg Jacco Arends en Ruben Jille met 27-25, 15-21 en 24-22.

Kijk hier voor alle uitslagen.

Foto’s R.Lagerwaard