NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
previous arrow
next arrow

Loting FZ Forza NK 2020 bekend

Van vrijdag 31 januari tot en met zondag 2 februari vinden de FZ FORZA Nederlandse Kampioenschappen 2020 plaats in Topsportcentrum Almere. Op 21 januari jl. heeft de loting plaatsgevonden voor deze nationale titelstrijd waar 151 spelers en speelsters aan meedoen.

Mannenenkel
Titelverdediger Mark Caljouw is als eerste geplaatst en begint de FZ Forza NK tegen een qualifier. Naast Mark Caljouw zijn Aram Mahmoud (tweede in 2019) en Joran Kweekel  (derde in 2019) kanshebbers op de titel. Zij zullen dan ook onderling de strijd aan gaan op weg naar de eindzege. Aram Mahmoud en Joran Kweekel starten net als Caljouw tegen een qualifier.

Vrouwenenkel

Soraya de Visch Eijbergen, die vorig jaar voor de derde keer Nederlands kampioene werd en Gayle Mahulette (tweede in 2019, 3 keer kampioen) zijn hier de favorieten. Daphne Jansen is de eerste tegenstandster voor Soraya de Visch Eijbergen en Gayle Mahulette start het toernooi tegen Fredrika Lagerstedt. Amy Tan en Meike Versteeg kunnen mogelijk voor een verrassing zorgen.

Vrouwendubbel
Selena Piek en Cheryl Seinen, de winnaars van 2019, zijn de grote favorieten en starten tegen een qualifier. Ook de runner-up van vorig jaar het als tweede geplaatste koppel Debora Jille/ Alyssa Tirtosentono doet weer mee en zij nemen het op tegen Fabienne van Affelen Van Saemsfoort en Corine Beukers. De ervaren Iris Tabeling speelt samen met Jessica Ottenhof (als derde geplaatst) en beginnen tegen het duo Charissa Kuiper/ Monique Slaman.

Gemengddubbel
Dit onderdeel krijgt zeker een nieuwe winnaar nu de kampioenen van 2019 Ruben Jille en Imke van der Aar dit jaar niet samenspelen. Favoriet is het als eerste geplaatste koppel Robin Tabeling/ Selena Piek (tweede in 2019) die start tegen een qualifier, net als de koppels Ruben Jille/ Alyssa Tirtosentono en Michiel Kruijt/ Tamara van der Hoeven. Ties van der Lecq en Debora Jille beginnen tegen het duo Kyle van der Vliet/ Rebecca van den Berg. Imke van der Aar speelt samen met haar broer Wessel en zij nemen het op tegen een qualifier.

Mannendubbel
In het mannendubbel komen de titelverdedigers Robin Tabeling en Jelle Maas in de eerste ronde uit tegen het koppel Elano Nijkamp/ Remco Pots. Hun grootste concurrenten zijn het duo Ruben Jille/ Ties van der Lecq (starten tegen Lars Kros en Timo Stoffelen)en de ervaren Michiel Kruijt en Léon Nottelman, die beginnen tegen een qualifier.

Op vrijdag 31 januari vindt het kwalificatietoernooi plaats. Zaterdag 1 februari wordt begonnen met het hoofdtoernooi.

Klik hier voor de speelschema’s.