NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
previous arrow
next arrow

Oud-finalist Fransman door naar hoofdtoernooi FZ Forza NK 2020

ALMERE – Nick Fransman heeft zich zonder problemen geplaatst voor het hoofdtoernooi van de FZ Forza Nederlandse Kampioenschappen Badminton 2020. In de kwalificaties in Topsportcentrum Almere stond de drievoudig finalist in het mannenenkelspel geen game af. Verder waren er weinig verrassingen.

 

Fransman is lange tijd geblesseerd geweest en is daardoor weggezakt op de nationale ranglijst. Morgen speelt hij in het hoofdtoernooi tegen Jordy Hilbink. Ook de als tweede geplaatste Vincent de Vries drong door tot de achtste finales in het mannenenkel. Alleen Tom Blinde (3) moest het in drie games afleggen tegen Denzell van Soerland.

 

In de kwalificaties van het vrouwenenkel won de ongeplaatste Novi Wieland in drie games van de als derde geplaatste Anouk van Wijk. Feng Groothuijse (1) promoveerde al eerder naar het hoofdtoernooi en ook Diede Odijk zien we terug.

 

Dubbels

In het mannendubbel was er wel een verrassing. Het als eerste geplaatste duo Mathieu van der Velden/Kyle van der Vliet verloor in twee games van Somrak Doornebosch en Jonathan Li. In het vrouwendubbel schaarden de hoogstgeplaatste koppels Romy de Laak/Anouk Molenkamp (1) en Meike Brul/Bianca Oosterhaven (2) zich bij de laatste zestien.

 

De koppels Leon Nottelman/Kelly van Buiten (1) en Remco Pots/Renske Kwakkenbos (2) kwalificeerden zich in het gemengddubbel probleemloos voor het hoofdtoernooi. Voor de koppels Denzell van Soerland/Georgy van Soerland-Trouerbach (3) en Elano Nijkamp/Lotte Manenschijn (4) viel het doek in de kwalificaties.

 

Kijk voor alle uitslagen van de kwalificaties en het speelschema voor zaterdag 1 februari 2020 op: http://badmintonnederland.toernooi.nl/sport/matches.aspx?id=2D9B659D-E5BD-442C-AA5C-B4521E21FC51&d=20200201