NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
previous arrow
next arrow

Mooie affiches in halve finales FZ Forza NK 2020

ALMERE – Vooralsnog maken de topfavorieten hun status waar op de FZ Forza Nederlandse Kampioenschappen 2020 in Topsportcentrum Almere. Alleen drievoudig kampioene Gayle Mahulette had in het vrouwenenkel drie games nodig om af te rekenen met Jaymie Laurens.

Mahulette moest hard werken in haar kwartfinale tegen Laurens. De nummer twee van de plaatsingslijst won uiteindelijk in drie games met 21-12, 17-21 en 21-15. Titelhoudster Soraya de Visch Eijbergen versloeg Chloe Mayer in twee games. De Visch Eijbergen speelt in de halve finale tegen Meike Versteeg (4) en Mahulette tegen Amy Tan (3).

Comeback

Mark Caljouw, regerend Nederlands kampioen, won in twee games van Thomas Sibbald. De als tweede geplaatste Joran Kweekel speelde een spannende partij tegen Michiel Kruijt. Kweekel won de eerste game met 21-15 maar kwam in de tweede game met 19-12 achter. Uiteindelijk wist hij nog met 25-23 te winnen. Ook de twee Almeerders Aram Mahmoud (3) en Dennis Koppen (4) drongen door tot de halve finale.

Dubbels

In de dubbelspelen waren er geen verrassingen. In het mannendubbel spelen de titelverdedigers Jelle Maas en Robin Tabeling tegen het duo Wessel van der Aar/Gijs Duijs (4). Ruben Jille en Ties van der Lecq (2) nemen het in de andere halve eindstrijd op tegen het koppel Michiel Kruijt/Léon Nottelman (3). De koppels Selena Piek/Cheryl Seinen (1), Debora Jille/Alyssa Tirtosentono (2), Jessica Ottenhoff/Iris Tabeling (3) en Tamara van der Hoeven/Renske Kwakkenbos (4) schaarden zich bij de laatste vier in het vrouwendubbel.

In het gemengddubbel wonnen Robin Tabeling en Selena Piek, de nummers vijftien van de wereld, in twee games van Gijs Duijs en Jaymie Laurens. De dubbels Ruben Jille/Alyssa Tirtosentono (2), Michiel Kruijt/Tamara van der Hoeven (3) en Ties van der Lecq/Debora Jille (4) maken ook nog kans op de nationale titel.

Kijk hier voor alle uitslagen van vandaag en het speelschema voor zondag 2 februari.