NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
previous arrow
next arrow

Caljouw en De Visch Eijbergen pakken titels FZ Forza NK 

Mark Caljouw en Soraya de Visch Eijbergen hebben in het enkelspel de titel verovert bij de FZ Forza Nederlandse Kampioenschappen 2020 in Topsportcentrum Almere. Selena Piek veroverde dit weekend twee Nederlandse titels en het koppel Ruben Jille/ Ties van der Lecq wist te verrassen.

Mannenenkel

Titelverdediger Mark Caljouw en de als tweede geplaatste Joran Kweekel maakte er een spannende eerste game van die door Caljouw net met 21/18 werd gewonnen. De tweede game nam de nummer een van de plaatsingslijst al snel een voorsprong,  die hij niet meer uit handen gaf en Mark Caljouw de gamewinst (21/12) en zijn vierde nationale titel op rij opleverde.

Vrouwenenkel

Soraya de Visch Eijbergen prolongeerde haar titel en werd voor de vierde keer kampioene van Nederland. In de finale tegen Gayle Mahulette  ging het in beide games het eerste deel gelijk op tot 12/12, maar daarna wist De Visch Eijbergen het verschil te maken en uiteindelijk met  21/14, 21/12 te winnen. Drievoudig Nederlands kampioene Gayle Mahulette eindige vorig jaar ook als tweede.

Vrouwendubbel

Selena Piek  en Cheryl Seinen wisten voor het derde jaar op rij beslag te leggen op de nationale titel. In de finale waren zij met 21/15, 21/11 net als in 2019 te sterk voor de nummer twee geplaatste vrouwen Debora Jille en Alyssa Tirtosentono.

Mannendubbel

Het koppel Ruben Jille/ Ties van der Lecq  zorgde voor een daverende verrassing door in twee spannende games met 22/20, 21/19 de als eerste geplaatste Jelle Maas en Robin Tabeling (winnaars in 2018 en 2019) te verslaan. Jille en Van der Lecq kregen in de eerste game op 20/18 een gamepoint tegen, maar pakten met 4 punten op een rij toch de winst. Ook de tweede game ging gelijk op, maar het was toch het als tweede geplaatste koppel dat ook deze game wist te winnen en zo hun eerste titel samen te pakken.

Gemengddubbel

Het koppel Robin Tabeling/ Selena Piek was in de finale met 21/17, 21/16 te sterk voor de nummer twee van de plaatsingslijst Ruben Jille en Alyssa Tirtosento. Voor Tabeling en Piek was het hun eerste nationale titel samen, nadat zij vorig jaar nog tweede waren geworden achter Ruben Jille en Imke van der Aar.

Kijk voor alle uitslagen op: http://badmintonnederland.toernooi.nl/sport/matches.aspx?id=2D9B659D-E5BD-442C-AA5C-B4521E21FC51

Foto’s  René Lagerwaard