NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
previous arrow
next arrow

Loting FZ Forza NK 2022 verricht

Woensdag is de loting verricht voor de FZ Forza Nederlandse kampioenschappen badminton 2022 in Topsportcentrum Almere. De nationale titelstrijd kan dankzij de versoepeling van de coronamaatregelen met publiek plaatsvinden van vrijdag 4 tot en met zondag 6 februari.

Afwezig
Grote afwezige in Almere is Soraya de Visch Eijbergen. De viervoudig Nederlands kampioene en titelverdedigster is niet fit genoeg om in actie te komen. Gayle Mahulette, driemaal nationaal kampioene, is nu de nummer één van de plaatsingslijst en speelt in de eerste ronde tegen een speelster uit het kwalificatietoernooi.

Titelverdediger Mark Caljouw begint zijn jacht op prolongatie in het mannenenkel met een wedstrijd tegen Finn Achthoven. Joran Kweekel, de nummer twee van de plaatsingslijst, neemt het in de eerste ronde op tegen Sebastiaan Li.

Dubbels
Door een blessure bij Ruben Jille speelt Ties van der Lecq deze editie in het mannendubbel met Robin Tabeling. Het als eerste geplaatste duo speelt in de openingsronde tegen Niels Veenstra en Ruben Wijnands. Het koppel Debora Jille/Cheryl Seinen is als eerste geplaatst in het vrouwendubbel en speelt net als het als tweede geplaatste duo Selena Piek/Alyssa Tirtosentono tegen een dubbel uit het kwalificatietoernooi. In het gemengddubbel spelen titelhouders Selena Piek en Robin Tabeling ook tegen een koppel uit de kwalificaties.

Bekijk hier de gehele loting.