NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
previous arrow
next arrow

Titelfavorieten door naar finaledag FZ Forza NK 2022

Op de tweede dag van FZ Forza Nederlandse kampioenschappen badminton 2022 in Topsportcentrum Almere hebben de titelaspiranten geen fout gemaakt. Mark Caljouw ligt op koers voor z’n vijfde titel.

Overtuigende zeges meervoudige kampioenen
Titelverdediger Caljouw kende een lastige eerste game tegen Dennis Koppen, maar wist een 17-11 achterstand om te buigen in een 21-17 overwinning. In de tweede game won Caljouw met 21-9 en speelt morgen tegen Nick Fransman. Joran Kweekel overtuigde met een 21-9 en 21-12 zege op Niels Veenstra en neemt het in de halve finale op tegen Aram Mahmoud.

Ook in het vrouwenenkel imponeerden de nummers één en twee van de plaatsingslijst. Drievoudig nationaal kampioene Gayle Mahulette (1) won met 21-9 en 21-10 van Manon Sibbald, terwijl Jaymie Laurens (2) met 21-9 en 21-13 Leonie Rovers versloeg. Mahulette speelt in de halve finale tegen Chloe Mayer (4) en Laurens tegen Meike Versteeg (4).

Ook in dubbelspelen favorieten naar halve finale
In het gemengddubbel wonnen Robin Tabeling en Jaymie Laurens in drie games van Michiel Kruijt en Myke Halkema. Zondag speelt Tabeling/Laurens tegen Dyon van Wijlick/Kirsten de Wit in de halve finale. De andere halve eindstrijd gaat tussen Ties van der Lecq/Debora Jille (2) en Wessel van der Aar/Cheryl Seinen.

Het als eerste geplaatste koppel Ties van de Lecq/Robin Tabeling won met 21-12 en 21-13 van Michiel Kruijt/Leon Nottelman. In de halve finale speelt het duo tegen Noah Haase en Alex Vlaar. In de andere halve finale strijden Dyon van Wijlick/Wessel van der Aar en Joran Kweekel/Thomas Wijers voor een plek in de finale.

In het vrouwendubbel won het als eerste geplaatste koppel Debora Jille/Cheryl Seinen met 21-6 en 21-8 van Rosalie Teuben/Sabine de Wit. Ook Myke Halkema en Alyssa Tirtosentono (2) schaarden zich bij de laatste vier door in twee games Jamie Logt/Bianca Oosterhaven te verslaan. Dit zijn zondag de halve finales: Jille/Seinen tegen Romy de Laak/Meike Versteeg en Halkema/Tirtosentono tegen Jaymie Laurens/Kirsten de Wit.

Kijk hier voor alle uitslagen.

De FZ Forza NK 2022 duurt nog tot en met zondag 6 februari. De halve finales beginnen zondag om 10.00 uur.