NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
previous arrow
next arrow

Talenten laten zich zien op kwalificatietoernooi NK 2023

In Topsportcentrum Almere werd vrijdag het kwalificatietoernooi van de FZ Forza – Nederlandse Loterij NK badminton 2023 gespeeld. Tijdens de kwalificaties lieten de Nederlandse badmintontalenten zien het de gevestigde orde best moeilijk te kunnen maken bij de nationale titelstrijd.

In de kwalificaties van het mannenenkel maakte de top-4 geen fout. Dion Rovers (1) , Finn Achthoven (2), Teun IJntema (3) en Timo Stoffelen (4) wisten zich te plaatsen voor het hoofdschema. Ook de pas 16-jarige Adith Karthikeyan Priya schaarde zich bij de beste zestien enkelspelers van Nederland.
In het kwalificatieschema van het vrouwenenkel schoof de als eerste geplaatste Susan Li door naar het hoofdtoernooi. Stefanie Nijsse (2) en Jamie Logt (3) wisten zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi, maar de als vierde geplaatste Florine Wille verloor in de kwalificaties van Amy Tan.

Dubbels
In het gemengddubbel wisten alle geplaatste koppels in het kwalificatietoernooi zich te plaatsen voor het hoofdschema. Het als eerste geplaatste koppel in de kwalificatie bij het vrouwendubbel, Fabienne van Affelen van Saemsfoort/Corine Breukers, was reeds doorgeschoven naar het hoofdtoernooi. Ten slotte bereikte meervoudig Nederlands kampioen Robin Tabeling samen met Andy Buijk het hoofdtoernooi van het mannendubbel.

Kijk hier voor alle uitslagen.

Zaterdag 4 februari begint het hoofdtoernooi om 10.00 uur. De NK 2023 duurt nog tot en met zondag 5 februari.