NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
previous arrow
next arrow

Veel spannende duels tijdens goed bezet kwalificatietoernooi FZ FORZA – Nederlandse Loterij NK 2024

Veel spannende duels tijdens goed bezet kwalificatietoernooi FZ FORZA – Nederlandse Loterij NK 2024
In Topsportcentrum Almere werd vrijdag het kwalificatietoernooi van de FZ Forza – Nederlandse Loterij NK badminton 2024 gespeeld. Met 184 deelnemers is de nationale titelstrijd dit jaar goed bezet en werden er vandaag al veel spannende duels uitgevochten.

In het vrouwenenkel werd misschien wel de spannendste partij van de dag gespeeld. Anouk van Wijk versloeg in de kwalificatie Sterre Bang met een 30-28 score in de derde game. Verder maakten de geplaatste vrouwen Ilse Stoffelen (3) en Florine Wille (4) geen fout. In het mannenenkel bereikten Finn Achthoven (2), Bart Hoksbergen (3), Teun Yntema (4) het hoofdtoernooi.

Verrassing
Een kleine verrassing was er in het vrouwendubbel. Daar verloren de als eerste geplaatsen Rebecca van den Berg en Maureen Tan in de eerste kwalificatieronde van het duo Corine Breukers/Chloë Mayer. In het mannendubbel en gemengddubbel waren er geen grote verrassingen. Een groot deel van de geplaatste koppels wisten zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi, waaronder ook het mixduo Ruben Jille/Kirsten de Wit dat als een outsider voor de titel geldt.


Kwintet ontbreekt
Mark Caljouw, Selena Piek, Robin Tabeling, Cheryl Seinen en Debora Jille ontbreken dit jaar op de NK vanwege het kwalificatietraject voor de Olympische Spelen in Parijs. Het kwintet kwam deze week in actie in Thailand waar Caljouw zaterdag in de halve finale staat.


Kijk hier voor alle uitslagen.


Zaterdag 3 februari begint het hoofdtoernooi om 10.00 uur. De NK 2024 duurt nog tot en met zondag 4 februari.