NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
previous arrow
next arrow

Mayer klopt tweede geplaatste Chen op FZ FORZA – Nederlandse Loterij NK 2024

Chloë Mayer heeft voor een verrassing gezorgd in het vrouwenenkel op de FZ Forza – Nederlandse Loterij NK badminton 2024. In Topsportcentrum Almere won de speelster van BC Duinwijck in de kwartfinale met 21-23, 22-20 en 21-12 van de als tweede geplaatste Alida Chen (BV Almere).

De als eerste geplaatste Jaymie Laurens (Dunlop-DKC) versloeg Leonie Rovers (BC Smashing) met 21-13 en 21-11. Het kwartet halve finalisten wordt gecompleteerd door Amy Tan (Velo) en Diede Odijk (BV Almere).

Twee Duinwijckers bij laatste vier mannenenkel
In het mannenenkel was titelhouder Joran Kweekel in de kwartfinale met 21-10 en 21-12 te sterk voor Almeerder Jasper Koppen. Naast Nick Fransman (BC Drop Shot) wisten ook twee spelers van BC Duinwijck zich te plaatsen bij de laatste vier. De pas 17-jarige Adith Karthikeyan Priya en de runner-up van vorig jaar, Aram Mahmoud, sloten hun kwartfinale winnend af.

In het gemengddubbel klopten de als tweede geplaatsten Alyssa Tirtosentono en Ties van der Lecq het duo Diede Odijk/Dyon van Wijlick met 21-15 en 21-10. Verder wisten ook de koppels Meerte Loos/Timo Stoffelen, Alida Chen/Jasper Koppen en Jaymie Laurens/Brian Wassink de laatste vier te bereiken.

Geplaatste dubbels maken plaatsing waar
In het mannendubbel wisten de vierde geplaatste koppels allen de halve eindstrijd te halen. Zondag zien we Andy Buijk/Ruben Jille (1), Ties van der Lecq/Brian Wassink (2), Dennis Koppen/Alex Vlaar (3) en Gijs Duijs/Michiel Kruijt (4) terug op de baan in de strijd om de titel in het mannendubbel. Bij de vrouwen zijn de koppels Kirsten den Wit/Kelly van Buiten (1), Alyssa Tirtosentono/Imke van der Aar (2), Iris van Leijsen/Diede Odijk (4) en Renske Kwakkenbos/Meike Versteeg nog in de race om de nationale titel.

Kijk hier voor alle uitslagen.

De NK 2024 duurt nog tot en met zondag 4 februari.