NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
previous arrow
next arrow

Overtuigende start Kweekel op NK in Almere

Nederlands kampioen Joran Kweekel is goed begonnen aan zijn jacht op titelprolongatie in het mannenenkel. De 25-jarige Kweekel won in de eerste ronde op de FZ Forza – Nederlandse Loterij NK badminton 2024 met 21-13 en 21-7 van Finn Achthoven.

Naast Kweekel kwalificeerde ook de jeugdige Adith Karthikeyan Priya (3), de nummer twee op de wereldranglijst bij de junioren, zich voor de laatste acht. Hij won met 21-10 en 21-8 van Bart Hoksbergen.

Laurens boekt simpele winst
De regerend Nederlands kampioene in het vrouwenenkel, Nadia Choukri, moest zich voor aanvang van de NK met een blessure terugtrekken en dus zijn de ogen gericht op Jaymie Laurens. De als eerste geplaatste Laurens versloeg in de eerste ronde Lisa Bomers met 21-11 en 21-6.

In het gemengddubbel wonnen de als tweede geplaatsten Alyssa Tirtosentono en Ties van der Lecq na een ware strijd in drie games van het duo Ruben Jille/Kirsten de Wit. Daarnaast bereikten de andere twee geplaatste koppels Alex Vlaar/Rosalie Teuben (3) en Andy Buijk/Kelly van Buiten (4) de kwartfinale.


In het mannendubbel en vrouwendubbel zien we de nummers één en twee van de plaatsingslijst terug in de kwartfinales. In het mannendubbel drongen Andy Buijk/Ruben Jille (1) en Ties van der Lecq/Brian Wassink (2) door en in het vrouwendubbel Kirsten den Wit/Kelly van Buiten (1) en Alyssa Tirtosentono/Imke van der Aar (2).

Kijk hier voor alle uitslagen.

Later vandaag worden de kwartfinales gespeeld. De NK 2024 duurt nog tot en met zondag 4 februari.