NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
previous arrow
next arrow

Tan verslaat als eerste geplaatste Laurens op FZ FORZA – Nederlandse Loterij NK 2024

Amy Tan heeft voor het tweede jaar op rij de finale bereikt van het vrouwenenkel op de nationale titelstrijd. In de halve finale op de FZ Forza – Nederlandse Loterij NK badminton 2024 was de nummer vier van de plaatsingslijst met 21-12, 8-21 en 21-14 te sterk voor de als eerste geplaatste Jaymie Laurens (Dunlop-DKC).

In de finale later vandaag neemt Tan (Velo) het op tegen Chloë Mayer (BC Duinwijck). Mayer was in de andere halve finale in twee games te sterk voor Diede Odijk (3, BV Almere).

Kweekel op koers voor titelprolongatie
Titelhouder Joran Kweekel (Dunlop-DKC) won in de halve finale van het mannenenkel overtuigend van Duinwijcker Adith Karthikeyan Priya. Het werd 21-10 en 21-16 voor Kweekel. Net als vorig jaar speelt Kweekel de finale tegen Aram Mahmoud van BC Duinwijck. Mahmoud was in twee games te sterk voor Nick Fransman (BC Drop Shot).

Twee finales voor Tirtosentono, Van der Lecq en Wassink
In het mannendubbel won het als eerste geplaatste duo Andy Buijk/Ruben Jille (1) in de halve finale met tweemaal 21-13 van Gijs Duijs/Michiel Kruijt (4). In de eindstrijd spelen Buijk en Jille tegen Ties van der Lecq/Brian Wassink (2), die in de halve finale afrekende met het Almeerse koppel Dennis Koppen/Alex Vlaar (3).

Wassink staat tevens met Jaymie Laurens in de finale van het gemengddubbel. Het koppel versloeg Alida Chen/Jasper Koppen in twee games. In de finale treffen Wassink en Laurens op het als tweede geplaatste koppel Alyssa Tirtosentono/Ties van der Lecq die met 21-9 en 21-14 de betere waren van Meerte Loos/Timo Stoffelen.

Tirtosentono bereikte samen met Imke van der Aar ook de finale van het vrouwendubbel. Het als tweede geplaatste dubbel strijd dan tegen Kirsten de Wit/Kelly van Buiten (1) om de nationale titel.

Kijk hier voor alle uitslagen.