NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
previous arrow
next arrow

Vooruitblik FZ Forza Nederlandse Kampioenschappen 2018

Van vrijdag 2 tot en met zondag 4 februari vinden de FZ FORZA Nederlandse Kampioenschappen Badminton 2018 plaats in Topsportcentrum Almere. Op 23 januari jl. heeft de loting plaatsgevonden voor de nationale titelstrijd waar 152 spelers en speelsters aan meedoen.

Mannenenkel
Titelverdediger Mark Caljouw is als eerste geplaatst en begint het toernooi in de eerste ronde tegen Aram Mahmoud. Naast Mark Caljouw zijn Nick Fransman en Alex Vlaar de belangrijkste kanshebbers op de titel. Zij zullen dan ook onderling de strijd aan gaan op weg naar de eindzege. Nick Fransman neemt het in zijn eerste ronde op tegen Joran Kweekel en Alex Vlaar start tegen een qualifier.

Vrouwenenkel
Gayle Mahulette, die vorig jaar voor de tweede keer Nederlands kampioene werd en de als tweede geplaatste Soraya De Visch Eijbergen zijn hier de favorieten en willen maar wat graag hun derde titel pakken. Zowel Gayle Mahulette als Soraya De Visch Eijbergen spelen de eerste ronde tegen een qualifier. Tamara van der Hoeven en Manon Sibbald kunnen mogelijk voor een verrassing zorgen.

Vrouwendubbel
De winnaars van vorig jaar, Cheryl Seinen en Iris Tabeling, zullen dit jaar met een andere partner aan het toernooi meedoen. Cheryl Seinen gaat samen met Selena Piek de strijd om de titel aan en starten tegen een qualifier.
Iris Tabeling is weer herenigd met haar oud-dubbelpartner Samantha Cuntapay (Barning). Zij nemen het de eerste ronde op tegen het koppel Judith van Cruchten/ Rosalie Teuben.

Daarnaast wordt veel verwacht van het als tweede geplaatste koppel Imke van der Aar/ Debora Jille en het duo Milou Lugters/ Alyssa Tirtosentono, die allebei hun toernooi tegen een qualifier beginnen.

Gemengddubbel
De winnaars van vorig jaar Cheryl Seinen en Robin Tabeling starten tegen een qualifier. Zij zullen op weg naar de titel de strijd aan moeten gaan met de sterke koppels Jacco Arends/ Selena Piek, Jelle Maas/ Imke van der Aar en Alex Vlaar/ Iris Tabeling. Alle drie de koppels beginnen de NK met een wedstrijd tegen een qualifier.

Mannendubbel
In het mannendubbel komen de titelverdedigers Robin Tabeling en Jelle Maas in de eerste ronde uit tegen het koppel Luc Maessen/Nick Smaling. Hun grootste concurrenten zijn Jacco Arends en Ruben Jille, zij beginnen tegen een qualifier. Misschien kunnen de koppels Michiel Kruijt/ Leon Nottelman en Jim Middelburg/Alex Vlaar nog roet in het eten gooien, beide koppels beginnen het NK tegen een qualifier.

Op vrijdag 2 februari vindt het kwalificatietoernooi plaats. Zaterdag 3 februari wordt begonnen met het hoofdtoernooi.