NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
previous arrow
next arrow

Caljouw op karakter naar kwartfinale FZ Forza NK 2018

Mark Caljouw heeft na een nipte overwinning op Aram Mahmoud de kwartfinales bereikt op de FZ Forza Nederlandse Kampioenschappen 2018. In Topsportcentrum Almere keek de titelverdediger langdurig tegen een achterstand aan, maar was toch uiteindelijk met tweemaal 21-19 te sterk voor Mahmoud.

De als tweede geplaatste Nick Fransman en de als vierde geplaatste Michiel Kruijt drongen ook door tot de laatste acht in het mannenenkel. Voor Alex Vlaar, de nummer drie van de plaatsingslijst, viel het doek. Hij verloor in drie games van Sebastiaan Li van BV Almere.

In het vrouwenenkel won Gayle Mahulette eenvoudig in twee games met 21-11 en 21-7 van de Amersfoortse Nadia Choukri. In de kwartfinales speelt de kampioene van 2017 tegen de pas 15-jarige Amy Tan. Soraya de Visch Eijbergen (2) en Manon Sibbald (3) zien we vanavond ook terug in de kwartfinales.

Dubbels

Jelle Maas en Robin Taling stoomden in het mannendubbel simpel door naar de kwartfinales. De titelhouders waren met 21-9 en 21-10 de betere van het duo Luc Maessen/Nick Smaling. De nummers twee van de plaatsingslijst, Jacco Arends en Ruben Jille, wonnen in twee games van het koppel Mahmoud/Li.

In het vrouwendubbel hadden Selena Piek en Cheryl Seinen in de achtste finales een walk-over en kwamen dus niet in actie. Imke van der Aar en Debora Jille (2), de runners-up van 2017, moesten wel de baan op. Het jonge koppel won hun partij in twee games van Marije Bloem/Mandy Lenderink.

In het gemengddubbel hadden titelverdedigers Robin Tabeling en Cheryl Seinen weinig moeite met het duo Harald Hiemstra/Jasmine Paap. Het werd 21-2 en 21-5. Verder wisten ook de andere geplaatste koppels Jacco Arends /Selena Piek, Jelle Maas/Imke van der Aar en Alex Vlaar/Iris Tabeling zich te kwalificeren voor de kwartfinales.

Kijk hier voor alle uitslagen.