NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
NK 2023
previous arrow
next arrow

Koppel Jille/Van der Aar door oog van de naald op FZ Forza NK Badminton

In de kwartfinales van de FZ Forza Nederlandse Kampioenschappen 2019 zijn Ruben Jille en Imke van der Aar door het oog van de naald gekropen. Het als tweede geplaatste duo in het gemengddubbel balanceerde tegen Michiel Kruijt en Tamara van der Hoeven op de rand van uitschakeling, maar wisten het tij net op tijd te keren: 12-21, 25-23 en 21-12. Naast Jille/Van der Aar bereikten ook de andere geplaatste mixkoppels Selena Piek/Robin Tabeling (1), Iris Tabeling/Alex Vlaar (3) en Myke Halkema/Jim Middelburg (4) de halve finales in Almere.

Tweevoudig Nederlandse kampioen Mark Caljouw klopte in de kwartfinale van het mannenenkel Thomas Sibbald met 21-14 en 21-9. In de halve finale speelt Caljouw zondag tegen de als vierde geplaatste Joran Kweekel. De andere halve eindstrijd gaat tussen Almeerder Aram Mahmoud, de nummer drie van de plaatsingslijst, en DKC-speler Michiel Kruijt.

In het vrouwenenkel wisten topfavorieten Soraya de Visch Eijbergen (1) en Gayle Mahulette (2) hun kwartfinale winnend af te sluiten. De Visch Eijbergen won in twee games van Mireille van Daal, terwijl Mahulette met 21-12 en 21-14 te sterk was voor Debora Jille van BC Duinwijck. Amy Tan (3) van BV Almere won de eerste game met 21-16 van Marlies Baan en pakte ook een voorsprong in de tweede game. Halverwege de tweede game kon Baan echter niet meer verder en moest zij opgeven. Tevens plaatste ook Wendy Hoeve van Roosterse BC zich bij de laatste vier.

Titelhouders Selena Piek en Cheryl Seinen wonnen hun kwartfinale in het vrouwendubbel simpel met 21-6 en 21-10 van het koppel Rosalie Teuben/Tamara van der Hoeven. In de halve finale wacht een confrontatie met het duo Samantha Cuntapay/Iris Tabeling. De dubbels Debora Jille/Alyssa Tirtosentono (2) en Myke Halkema/Dorien Lups (3) strijden om de andere plek in de finale.

Ook in het mannendubbel maakten de topkoppels geen fout. Jelle Maas/Robin Tabeling (1), Jacco Arends/Ruben Jille (2), Jim Middelburg/Alex Vlaar (3) en Wessel van der Aar/Ties van der Lecq (4) strijden morgen in de halve finales voor een ticket voor de eindstrijd.

Kijk hier voor alle uitslagen en het speelschema voor zondag.

(Foto’s R. Lagerwaard)